Met zonnepanelen zelf stroom produceren

Voordelen zonnepanelen

  • U kunt zelf uw eigen zonnestroom opwekken.
  • U bent minder afhankelijk van stroomprijsstijgingen.
  • Zonnepanelen zijn onderhoudsarm.
  • Per direct lagere maandlasten!
  • Levensduur Glas-Glas panelen wel 40 jaar of langer.
  • Investering met een hoger rendement dan uw rentepercentage over uw spaargeld.
  • Aantrekkelijke regelingen om te financieren met lage (hypotheek)rente
  • Investering die u binnen 7 jaar heeft terugverdiend.

Interesse?
Vraag een offerte aan
voor uw eigen dak via contact.

Belinus Glas-Glas Bifacial:
35 jaar productgarantie
35 jaar vermogensgarantie
35 jaar servicegarantie

Glas-Glas door kwaliteit uiteindelijk de hoogste opbrengst

De gangbare zonnepanelen hebben aan de voorkant glas en aan de achterkant een zwarte of witte plastic folie. Door ook aan de achterzijde glas te gebruiken zijn panelen beter bestand tegen wind, vochtigheid, brand en beschadigingen.

De folie wordt op den duur poreus, zonnecellen krijgen kleine scheurtjes (microcracks) en het paneel begeeft het na 25-30 jaar. Met glas-glas is dit niet het geval door de perfecte bescherming aan beide zijden, waardoor de levensduur wel 40 jaar of langer kan zijn.

In de afgelopen jaren is het verschil in de aanschafprijs minder groot geworden. De overal gebruikte software voor offertes van zonnepanelen rekent de opbrengst over een periode van 25 jaar, zodat helaas de jaren daarna niet inzichtelijk gemaakt worden. Daarnaast zal verlies van vermogen van een glas-folie paneel zich veelal pas na de standaard 10 jaar garantie openbaren.

Onze favoriet: Belinus Ultra black GlasGlas Bifacial 410 Wp met Belgische All-in-One garantie voor 35 jaar. Interesse? Vraag een offerte aan voor uw eigen dak contact.

Product uitleg zonnepanelen Belinus Ultra black GlasGlas Bifacial 410 Wp

Verklaring bescherming arbeids- en mensenrechten

Salderen vraag en aanbod

Het salderen met het elektriciteitsnet is noodzakelijk door fluctuaties van de energievraag. In het regeerakkoord had het kabinet de ambitie geformuleerd om al in 2020 een opvolger van de salderingsregeling in te voeren. Minister Wiebes heeft aangegeven dat het niet uitvoerbaar is, daarom heeft hij de salderingsregeling met drie jaar verlengd tot 1 januari 2023. Meerdere malen is het met nog een jaar verlengd, de ingangsdatum lijkt nu 1 januari 2025 te worden.

Afbouw subsidie salderen

In plaats van de eerder beoogde terugleversubsidie wordt vanaf 2025 tot 2031 de subsidie stapsgewijs helemaal afgebouwd. Prijsdalingen van zonnepanelen zorgen er voor dat de subsidie niet meer nodig is om het aantrekkelijk te laten zijn om zonnepanelen te hebben. De zelf opgewekte en terug geleverde stroom wordt door de energieleverancier vergoed. Hiervoor is het gebruik van een slimme meter nodig.

Jaarcyclus opwek zonnestroom

Op het jaaroverzicht van de energie opwek is duidelijk in onderstaande grafiek het verschil per maand te zien. Verbruik van de airco in de zomer sluit wel mooi aan maar het verbruik van de warmtepomp in de winter niet. Daarom wordt (nog) veelal een hybride oplossing samen met een gasgestookte CV-ketel.

BTW-teruggave aanschaf

Ter stimulering om de investering te verlagen kan de volledig btw teruggevraagd worden minus een (klein) forfait. De Belastingdienst merkt u hiervoor een kwartaal aan als btw-ondernemer om van deze subsidie gebruik te kunnen maken. Vragen en antwoorden over btw-teruggave zonnepanelen