Met energiebeheer heeft u grip en overzicht

Is er 3-fase stroom beschikbaar?

De meeste woningen hebben een 1-fase aansluiting en dat voldoet voor standaard gebruik. Maar voor een aantal toepassingen is een 3-fase aansluiting nodig, zoals bij een groot aantal zonnepanelen, inductiekookplaat, warmtepomp en voor snel 3-fase laden.

Om de woning gereed te hebben voor toekomstig stroomverbruik (zie hieronder op de pagina) is het advies (zover niet aanwezig) om de netwerkbeheerder te laten verzwaren naar een 3 x 25A aansluiting.

Check uw type thuisaansluiting

Klik hier om te checken welke aansluitingen u heeft De opgave van uw energieleverancier is niet betrouwbaar.

Het verzoek om te wijzigen in 3-fase 3 x 25A kunt u indienen op Mijn aansluiting. Zoals in het overzicht te zien is worden er eenmalige kosten in rekening gebracht. Vraag het op tijd aan, omdat het zo 6 weken kan duren voor het uitgevoerd wordt. Het tarief voor aansluitingen groter dan 1 x 10A en tot en met 3 x 25A is gelijk.

Met de Zappi lader in de basis geavanceerd energiebeheer

Sterke stijging stroomverbruik

Om inzicht te geven hoeveel elektra benodigd is bij All-electric hebben wij onderstaand overzicht van 6 voorbeeld huishoudens gemaakt. Het zijn combinaties van standaard stroomverbruik op basis van de gezinsgrootte, het verwarmen van de woning met een warmtepomp en/of infraroodpanelen, warm water, als ook elektrisch vervoer waar dan een laadpaal voor nodig is.

Benodigd aantal zonnepanelen?

Om een visueel beeld te geven van het totale elektra verbruik staat tevens aangegeven hoeveel zonnepanelen hier voor nodig zijn. De conclusie is snel gemaakt dat voor de meesten het dak niet groot genoeg is, daarom ons advies altijd maximaal beschikbaar bruikbaar dakvlak te gebruiken.